Events

Land: Nederland
Stad: Amsterdam
Wanneer: derde week oktober (5 dagen)
Website: https://www.amsterdam-dance-event.nl

Historie en kenmerken

Amsterdam Dance Event (ADE) is een festival met conferentie gericht op elektronische muziek die sinds 1995 jaarlijks in Amsterdam gehouden wordt. Met zo'n 390.000 bezoekers is het ’t grootste club-festival ter wereld en tevens de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld.

 

DME Activiteiten:

    - Bezoekersregeling

    - Netwerkactiviteiten

> Aanmelden acts

Anders dan bij bijvoorbeeld Eurosonic Noorderslag, heeft het festival geen eigen boekers. Elke locatie die meedoet in het officiële programma werkt met eigen boekers en promotors. Wel kan je je aanmelden als artiest. Je komt dan op een suggestie-lijst terecht die naar promotors wordt gestuurd.

Visa informatie

Niet van toepassing

Land: Spanje
Stad: Bilbao
Wanneer: laatste week oktober (3 dagen)
Website: http://bime.net/en-us/home

Historie en kenmerken

BIME  is een muziekfestival met conferentie in Bilbao (SP) en is tevens een primaire ontmoetingsplaats in Europe voor de Latijns-Amerikaanse muziekindustrie. Onder de noemer BIME vallen drie onderdelen: BIME Live (algemeen muziekfestival), BIME Pro (conferentie met seminarprogramma) en BIME City (showcase festival). Elk jaar komen er ruim 2.000 muziekprofessionals op het evenement af, afkomstig uit 21 verschillende landen.

Tijdens BIME Pro vindt een Dutch Impact Party plaats waar. Voor deze showcase worden belangrijke internationale muziekprofessionals persoonlijk uitgenodigd. Ook kunnen Nederlandse muziekprofessionals aanspraak maken op een registratie tegen gereduceerd tarief en Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, kunnen aanspraak doen op een bescheiden bijdrage voor reis- en verblijfkosten mits zij voldoen aan de hiervoor opgestelde criteria. De line-up van de showcase wordt samengesteld in samenwerking met de organisatie van het festival.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Omdat de site door het jaar heen geen informatie geeft over inschrijvingen, is het raadzaam om ook hier je op te geven voor hun nieuwsbrief en hun Facebookpagina te liken. Op deze wijze blijf je op de hoogte en krijg je alle informatie op tijd.

Visa informatie

Niet van toepassing

Land: Duitsland
Stad: Cologne
Wanneer: Laatste week Augustus (3 dagen)
Website: http://www.c-o-pop.de/

Historie en kenmerken

C/O Pop  is een muziekfestival met conferentie in Keulen (DE), en staat bekend als een gerenommeerd platform voor een brede mix van internationale artiesten. Binnen het muzikale programma komt een breed scala aan genres voorbij, van rock, pop en indie tot house, techno en electro. De conferentie trekt ruim 1000 muziekprofessionals naar het festival.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

c/o pop doet nog aan een ouderwetse aanmelding per mail. Reken op een sluitingstermijn voor aanmelding van twee à drie maanden voor de start van het evenement. 

Visa informatie

Niet van toepassing.

Land: Nederland
Stad: Groningen
Wanneer: Derde week van januari (4 dagen)
Website: http://www.eurosonic-noorderslag.nl

Historie en kenmerken

Eurosonic Noorderslag is een non profit, European artists only, showcase festival en conferentie met als doel het bevorderen van de internationale carrière van Nederlandse en Europese artiesten. Tijdens het showcase festival spelen bijna 400 verschillende Europese artiesten in ruim 40 locaties, verspreid door de binnenstad van Groningen. Overdag vindt er een conferentie plaats waar de laatste ontwikkelingen rondom artiesten en de daarbij horende algehele muziekindustrie, worden besproken en uitgelicht. De conferentie trekt elk jaar meer dan 4000 muziekprofessionals naar het festival, waaronder 400 festivals.

Op conferentie organiseert Dutch Music Export speed-meetings voor Nederlandse muziekprofessionals. Tevens organiseert DME op de zaterdag speciale netwerk activiteiten in de vorm van een diner en speciale aandacht voor de Nederlandse artiesten.

> Aanmelden acts

Elke Europese artiest of band kan zich jaarlijks vanaf 1 mei aanmelden voor Eurosonic Noorderslag voor het daaropvolgende jaar. De deadline voor registratie sluit op 1 september. Aanmelden kan alleen via de website. Aankondiging vind je op de site, in de nieuwsbrief en op Facebook. Uiteindelijk bepalen de programmeurs van het evenement of je uitgenodigd wordt om te spelen of niet.

Visa informatie

Niet van toepassing

Land: Verenigde Staten
Stad: New York
Wanneer: Derde week juni (4 dagen)
Website: https://a2im.org/event/a2im-indie-week-2018/

Historie en kenmerken

A2IM’s Indie Week is een internationaal conferentie- en netwerkevenement in New York, gepresenteerd door SoundExchange en in samenwerking met BuzzAngle,gericht op de wereldwijde impact van ‘indie’-muziek en indie-labels. Zo vinden er (interactieve) panels, workshops keynote speeches en matchmaking activiteiten plaats. 

DME organiseert tijdens `IndieWeek’ in samenwerking met Dutch Culture USA een omvangrijk driedaags netwerkprogramma bestaande uit dagelijkse ontbijtsessies op het consulaat in NY, diverse fieldtrips naar Amerikaanse muziekbedrijven en een groot aantal één op één business meetings.

In samenwerking met   M for Montreal  organiseert Dutch Music Export een officiële Indie Week Showcase, waar onder andere Nederlandse artiesten zich presenteren aan een publiek van internationale muziek professionals in NYC. Voorafgaand aan de showcase wordt er een borrel georganiseerdvoor zowel vertegenwoordigers van de Amerikaanse, Nederlandse en Canadese muziekindustrie als voor innovatie tech-gerelateerde muziek bedrijven.

> Aanmelden acts

Visa informatie

Het is eenvoudiger de VS binnen te komen voor een onbetaalde showcase dan voor een betaalde tour, zelfs bij de geringste gages. Op een toeristenvisum of businessvisum mag men 90 dagen in het land blijven. In de FAQ-rubriek wordt ingegaan op het Visa Waiver Program. Een geldig paspoort is sowieso noodzakelijk. Check dat altijd eerst.

Stad:
Wanneer:
Website:

Historie en kenmerken

Op de conferentie komen 'buyers' en 'sellers' van hoog niveau bij elkaar om zaken te doen, bands te showcasen en te praten over de huidige stand van zaken in de business. 

"An invitation-only event, delegate numbers at IFF are restricted to ensure the platform is focused and productive, with just 250 booking agents and 450 festivals attending. IFF comprises agency showcases, focused networking, panel discussions, workshops and keynote interviews over 2.5 days in Camden, London."

Dutch Impact Party 
Het evenement is een uitgerekende kans voor Nederlandse artiesten om zich in de kijker te spelen bij belangrijke internationale agenten en promoters. De Dutch Impact Party op IFF vindt plaats op woensdag 25 september van 21:00 - 23:30 in The Monarch. De line-up is samengesteld in samenwerking met de programmacommissie van IFF. Artiesten die zullen optreden zijn Jarreau Vandal (live), YĪN YĪN en Chef'Special. 

> Aanmelden acts

Het programma wordt samengesteld in samenwerking met International Festival Forum.  De selectie van  artiesten wordt gebaseerd op    alle NL acts die nu internationaal actief zijn en - op welke manier dan ook - worden gesteund door DME.

Visa informatie

Land: Verenigd Koninkrijk
Stad: London
Wanneer: tweede week van maart (3 dagen)
Website: http://www.ilmc.com/

Historie en kenmerken

De International Live Music Conference, in de volksmond ILMC, is een conferentie met diverse panels, meetings, borrels, party’s en diners en een zeer drukbezochte ‘late night’ bar. De conferentie trekt jaarlijks meer dan 1000 bezoekers bestaande uit met name het hoogste niveau van de internationale ‘live music industry’. Het evenement vindt plaats in het Royal Garden Hotel. Met IQ Magazine beschikt ILMC over haar eigen internationale muziek industry publicatie.

Tijdens ILMC vindt een Dutch Impact Party plaats, in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Londen, een showcase party voor een beperkt aantal Nederlandse artiesten die tevens onderdeel is van het officiële ILMC-programma. De line-up van de showcase wordt in samenwerking met ILMC samengesteld. Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, kunnen aanspraak doen op een bescheiden bijdrage voor reis- en verblijfkosten, mits zij voldoen aan de hiervoor opgestelde criteria

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Visa informatie

Niet direct van toepassing. Totdat de Brexit geformaliseerd is, mag er vrij naar het Verenigd Koninkrijk worden gereisd. Check wel altijd eerst de geldigheid van je paspoort. 

Land: Frankrijk
Stad: Paris
Wanneer: Derde week oktober (3 dagen)
Website: http://www.mamafestival.com/festival-en

Historie en kenmerken

MaMA is een driedaagse muziekconferentie en een showcase festival in Parijs. Tijdens de conferentie vinden meer dan 80 panels plaats en in de avond vinden is er ruimte voor ruim 120 internationale optredens in 10 verschillende zalen in het district van Pigalle & Montmartre. Elk jaar bezoeken ruim 5000 muziekprofessionals afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen het festival.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Op de website van MaMA valt helaas niet het gehele jaar door iets te vinden over de aanmeldprocedure. Het is daarom zaak om voor de juiste informatie de Facebookpagina van het evenement te liken en je op te geven voor hun nieuwsbrief (dat gaat via een mail onderaan hun homepage). Als de band registraties weer geopend zijn geeft de site het ook weer aan.

Visa informatie

Niet van toepassing

Land: Frankrijk
Stad: Cannes
Wanneer: eerste week juni (4 dagen)
Website: http://www.midem.com/

Historie en kenmerken

Midem is een vierdaagse conferentie in Cannes (FR). Het is een van de grootste muziekbeurzen ter wereldwijd op het gebied van muzieklicenties en het is een belangrijk business- en netwerk-platform voor de internationale muziek industrie met name voor muziekuitgevers en muzieklabels. MIDEM trekt per jaar ruim 6.500 bezoekers van 3.000 verschillende bedrijven.

Tezamen met   Buma Cultuur   faciliteert Dutch Music Export een Nederlandse stand op de   Midem  beurs voor Nederlandse muziekprofessionals. Tevens maken Nederlandse deelnemers gebruik van een gereduceerd tarief voor deelname aan conferentie.

> Aanmelden acts

Het aanmelden voor showcase optredens vindt rechtstreeks plaats via de site van de Midem (www.midem.com). Wel willen wij benadrukken dat showcases op evenementen tijdens Midem veel minder gebruikelijk zijn dan op de meeste andere showcase evenementen. Voorafgaand aan een mogelijk optreden zal dan ook een gedegen onderzoek naar de beoogde resultaten moeten plaatsvinden. Uiteraard kun je altijd contact opnemen met de Dutch Music Export organisatie voor verdere vragen en informatie.

Visa informatie

Niet van toepassing.

Land: Verenigde Staten
Stad: Hollywood
Wanneer: wisselend (4 dagen) Laatste jaren: middenin april, eerste week mei, middenin september.
Website: http://www.musexpo.net/

Historie en kenmerken

Musexpo is een conferentie die met name staat voor alles wat met wereldwijde muziek syncs te maken heeft en biedt een inhoudelijk programma met betrekking tot de verschillende aspecten van de wereldwijde muziek sync business, waaronder film, tv, games, advertising en brand partnerships.  

Tezamen met   Dutch Culture USA,    Buma Music in Motion  en   Holland Hollywood Connection  organiseert Dutch Music Export een uitgebreid business en netwerkprogramma voor Nederlandse delegates met o.a. matchmaking en bedrijfsbezoeken. 

> Aanmelden acts

MUSEXPO is teruggegaan naar een ouderwetse aanmelding per mail. Aangezien het evenement zich jaarlijks op wisselende data voltrekt, is het raadzaam om de site goed in de gaten te houden of je te abonneren op de nieuwsbrief. De deadline voor registratie verloopt doorgaans zo’n tweeëneenhalve maand voor de start van het evenement.

Visa informatie

Het is eenvoudiger de VS binnen te komen voor een onbetaalde showcase dan voor een betaalde tour, zelfs bij de geringste gages. Op een toeristenvisum of businessvisum mag men 90 dagen in het land blijven. In de FAQ-rubriek wordt ingegaan op het Visa Waiver Program. Het begint sowieso met een geldig paspoort. Check dat altijd eerst.

Land: Duitsland
Stad: Hamburg
Wanneer: Derde week september (4 dagen)
Website: https://www.reeperbahnfestival.com/en/

Historie en kenmerken

Reeperbahn  is een muziekfestival met conferentie in Hamburg (DE). Tijdens het festival worden ruim 500 shows gespeeld op ruim 30 unieke locaties. De conferentie trekt belangrijke spelers en pioniers vanuit de internationale muziekindustrie naar het festival.

Tijdens Reeperbahn vindt een Dutch Impact Party plaats waar (een deel van) de artiesten die zijn geboekt door het festival nogmaals zullen optreden. Voor de showcase worden belangrijke muziekprofessionals persoonlijk uitgenodigd. In samenwerking met Global Publicity wordt een uitgebreid pers- en media traject opgezet met belangrijke muziekmedia en journalisten. Ook kunnen Nederlandse muziekprofessionals aanspraak maken op een registratie tegen gereduceerd tarief en Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, kunnen aanspraak doen op een bescheiden bijdrage voor reis- en verblijfkosten mits zij voldoen aan   de hiervoor opgestelde criteria. De line-up van de showcase wordt samengesteld in samenwerking met de organisatie van het festival. 

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Een half jaar voor aanvang van het festival start de inschrijving. Reken op een sluitingstermijn voor aanmelding van twee à drie maanden voor de start van het evenement, dus ergens in de eerste helft van juni. In juli/augustus worden de uitnodigingen verzonden naar de geselecteerde bands.

Visa informatie

Land: Frankrijk
Stad: Rennes
Wanneer: laatste week november, eerste week december (3-5 dagen)
Website: http://www.lestrans.com/en/home/

Historie en kenmerken

Rencontres Trans Musicales  is een muziekfestival in Rennes (FR) dat voor veel muziekprofessionals bekend staat als een belangrijke plek om nieuw internationaal talent te ontdekken. Het festival is voor veel artiesten een belangrijke springplank voor hun internationale carrière en zeer zeker voor de Franse markt.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Omdat de site door het jaar heen geen informatie geeft over inschrijvingen, is het raadzaam om ook hier je op te geven voor hun nieuwsbrief (aanmelden onderaan de homepage) en hun Facebookpagina te liken. Op deze wijze blijf je op de hoogte en krijg je alle informatie op tijd.

Visa informatie

Niet van toepassing.

Land: Verenigde Staten
Stad: Austin
Wanneer: Midden maart (4 dagen voor het muziekdeel)
Website: http://www.sxsw.com

Historie en kenmerken

South By South West staat bekend als een van de belangrijkste en grootste showcase festivals ter wereld met een 20-daagse conferentie voor de interactieve media-, film- en muziekindustrie. Er treden jaarlijks ongeveer 1.500 artiesten op. De muziekconferentie omvat 5 dagen en wordt elk jaar door 28.000 muziekprofessionals bezocht.

Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, kunnen aanspraak doen op een bescheiden bijdrage voor reis- en verblijfkosten, mits zij voldoen aan de hiervoor opgestelde criteria. Tevens verzorgd Dutch Music Export netwerkbijeenkomsten en wordt er extra aandacht besteed aan de uitwisseling van kennis en contacten met Nederlandse en internationale music tech start-up bedrijven.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Wie wil spelen op SXSW, zal zichzelf eerst moeten aanmelden. De programmeurs van SXSW bepalen of je uiteindelijk ook daadwerkelijk uitgenodigd gaat worden. Je aanmelden voor SXSW gaat via het online platform Sonic Bids. Doorgaans moet er muziek en een foto plus aanvullende informatie als een biografie worden ge-upload. Aanmelden kan meestal tot de tweede week van september in het eraan voorafgaande jaar. De site laat expliciet zien als de deadline voor aanmelding is verstreken. 

Visa informatie

Het is eenvoudiger de VS binnen te komen voor een onbetaalde showcase dan voor een betaalde tour, zelfs bij de geringste gages. Op een toeristenvisum of businessvisum mag men 90 dagen in het land blijven. In de FAQ-rubriek wordt ingegaan op het Visa Waiver Program. Het begint sowieso met een geldig paspoort. Check dat altijd eerst.

Land: Verenigd Koninkrijk
Stad: Brighton
Wanneer: middenin mei (3 dagen)
Website: http://greatescapefestival.com/

Historie en kenmerken

The Great Escape Festival is een driedaags muziekfestival met conferentie. Er spelen ruim vierhonderd artiesten in zo’n 35 zalen, verspreid door de binnenstad van Brighton in de UK. Het festival wordt jaarlijks door meer dan 3.000 muziekprofessionals bezocht en staat bekend als een belangrijk platform voor netwerken en het ontdekken van nieuw internationaal talent.

Tijdens TGE vindt een Dutch Impact Party plaats waar (een deel van) de artiesten die zijn geboekt door het festival nogmaals zullen optreden. Voor de showcase worden belangrijke muziekprofessionals persoonlijk uitgenodigd, en in samenwerking met Global Publicity wordt een uitgebreid pers- en media traject opgezet met belangrijke muziekmedia en journalisten. Ook kunnen Nederlandse muziekprofessionals aanspraak maken op een registratie tegen gereduceerd tarief en Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, kunnen aanspraak doen op een bescheiden bijdrage voor reis- en verblijfkosten, mits zij voldoen aan de hiervoor opgestelde criteria. De line-up van de showcase wordt samengesteld in samenwerking met de organisatie van het festival.

Indien Nederlandse artiesten worden uitgenodigd voor het evenement, en daarbij gebruik willen maken van de support van DME, zal de artiest een lange termijnplan moeten overleggen dat blijkt geeft van voldoende visie en realiteitszin, een functioneel niveau van netwerken en de mogelijkheid tot internationaal professioneel opereren. Indien artiest en betrokkenen rond de artiest niet zelf tot een realistische aanpak kunnen komen, zal DME hierbij zoveel als mogelijk hulp aanbieden. Het maken van een dergelijk plan kan in deze vorm onderdeel zijn van de ondersteuning vanuit DME.

> Aanmelden acts

Registreren voor The Great Escape (TGE) gaat via online partner Music Glue. Alle aanmeldingen worden beoordeeld door het TGE bookings team. Muziek, foto en bio uploaden behoort tot de standaardactiviteiten bij aanmelding. Word je gekozen, dan word je daar door de organisatie z.s.m. over geïnformeerd. Sluiting van de aanmeldingen is rond midden februari.

Visa informatie

Niet direct van toepassing. Totdat de Brexit geformaliseerd is, mag er vrij naar het Verenigd Koninkrijk worden gereisd.  Check wel altijd eerst de geldigheid van je paspoort.